به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، حميدرضا صرّامي گفت: در جلسه 124 ستاد که در آبان ماه سال‌جاري با حضور مسئولان ستاد برگزار شد، مقرر شد طرح جامع فرهنگي و پيشگيري از اعتياد، به منظور کاهش ورودي جديد به چرخه اعتياد و همچنين کاهش نرخ بروز اعتياد طي دوره برنامه پنجم توسعه، تهيه و پس از طرح در جلسه ويژه ستاد، تصويب و ابلاغ شود.

وي در خصوص ضرورت تهيه طرح جامع پيشگيري گفت: موادمخدر سيستمي هوشمند، فعال، پويا و ديناميک است که به مثابه سالني بزرگ با ورودي‌هاي متعدد مي‌باشد، اين سيستم افراد را در سنين، جنسيت‌، مشاغل و تحصيلات متفاوت و با فرهنگ‌هاي بومي و شهري گوناگون به سوي خود جذب مي‌کند.

صرّامي ادامه داد: اين سيستم در عصر کنوني نيز سعي دارد با توليد انواع مواد مخدر با اهداف سريع‌الاثر بودن، زمان و هزينه کم براي مصرف، بخش‌هاي وسيعي از جغرافياي انساني و محيطي کشور را آلوده کند.
وي همچنين اظهار داشت: اين سيستم منضبط غيردولتي، با نشانه‌روي هوشمندانه و هدايت‌ شونده، مراکز حياتي اجتماعي کشور اعم از خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها، محله‌هاي شهري و روستايي و محيط‌هاي کاري را هدف قرار داده است و با تلاشي مضاعف سعي در قتل عام آحاد جامعه دارد.

وي با بيان اينکه موارد فوق، ضرورت داشتن يک نظام‌نامه و منشور مبارزه نرم‌افزاري از طريق اقدامات پيشگيري از سوء مصرف موادمخدر و روان‌گردان‌ها را در مقابل سيستم موادمخدر، هويدا و آشکار مي‌سازد، افزود: با داشتن طرح جامع فرهنگي و پيشگيري به منظور مصون‌سازي آحاد جامعه، گام‌هاي اساسي از سوي دستگاه‌هاي فرهنگي و پيشگيري و نيز سازمان‌هاي مردم نهاد برداشته خواهد شد.

صرّامي با اشاره به علم پيشگيري از سوء مصرف موادمخدر در سطح جهان و قدمت 40 ساله آن گفت: \"جهاني انديشيدن و بومي عمل کردن با مرور منابع خارجي، به ويژه روند پنج دوره از استراتژي‌هاي پيشگيري از سال 1970 ميلادي تاکنون در کشورهاي توسعه يافته \" ، \"تجارب موفق اين کشورها \" و \" قبول و امضاء جمهوري اسلامي ايران از بخش پيشگيري از سوء مصرف موادمخدر و روان‌گردان‌هاي کنوانسيون‌هاي بين‌المللي \" از جمله مواردي هستند که در ايجاد اهداف اختصاصي طرح فرهنگي و پيشگيري از اعتياد لحاظ شده‌اند.
وي همچنين، مرور منابع داخلي يعني سير تاريخي برنامه‌هاي پيشگيري از سوءمصرف موادمخدر و روان‌گردان‌ها طي 30 سال گذشته در کشور، تحليل وضعيت و آسيب‌شناسي اقدامات پيشگيرانه، لحاظ نمودن مفاد سياست‌هاي کلي مبارزه با موادمخدر ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، ماده 97 و سند فرابخشي قانون برنامه چهارم توسعه، آئين‌نامه‌ پيشگيري قانون مبارزه با مواد مخدر و احکام پيشنهادي مندرج در لايحه برنامه پنجم و راهبردهاي آن را از ديگر موارد شکل‌گيري اهداف اختصاصي اين طرح برشمرد.

مشاور دبير کل ستاد در ادامه، تقويت رويکرد و مداخلات فرابخشي پيشگيري از اعتياد، تقويت هماهنگي و همکاري‌هاي بخشي و فرابخشي دستگاه‌هاي عضو در اين زمينه و تقويت ضمانت و تسهيل اجرايي برنامه‌هاي پيشگيري را از مهمترين اهداف اختصاصي اين طرح برشمرد و گفت: شناسايي و رفع موانع موجود براي اجراي برنامه‌ها، تقويت رويکرد علمي در فعاليت‌هاي اين امر، تقويت مشارکت‌ سازمان‌هاي مردم‌نهاد و نقش مردم و شوراهاي اسلامي شهر و روستا و توجه به سطوح محلي و رويکردهاي اجتماع‌محور در برنامه‌هاي پيشگيري از ديگر اهداف اختصاصي اين طرح به شمار مي‌روند.

صرّامي همچنين، رفع موانع بوروکراتيک، تعيين سهم دستگاه‌هاي فرهنگي و تبيين حدود انتظارات، ايجاد ساختارهاي تخصصي در دستگاه‌هاي پيشگيري، تقويت پژوهش و توليد بسته‌هاي آموزشي در اين زمينه، تقويت ارزشيابي برنامه‌ها و دانش پيشگيري، آموزش و ارتقاء نيروي انساني فعال و توجه به کارزار رسانه‌اي در اين عرصه را از ديگر اهداف اختصاصي طرح جامع فرهنگي و پيشگيري از اعتياد ذکر کرد.

وي ابراز اميدواري کرد: با شروع برنامه پنجم توسعه و اجراي طرح جامع پيشگيري از اعتياد موجبات واکسيناسيون ذهني آحاد سالم و در معرض خطر جامعه از پديده شوم موادمخدر و روان‌گردان‌ها فراهم شود.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388102055